Αυτοματισμός-Ρομποτική (Arduino-Raspberry Pi)

ΣΚΟΠΟΣ 

Γενική φιλοσοφία των μαθημάτων είναι η πρακτική εξάσκηση (Hands on Training). Κάθε αντικείμενο διδάσκεται μέσω ασκήσεων και παραδειγμάτων χρήσιμων για την κατανόηση και σωστή χρήση του Αrduino &  του Raspberry Pi.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε μαθητές, φοιτητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες που επιθυμούν να ενισχύσουν την ενασχόληση τους με την ρομποτική και τον προγραμματισμό.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

  • ARDUINO: 20 ώρες
  • RASPBERRY  PI: 20 ώρες

ΤΜΗΜΑΤΑ

Ολιγομελή, μέχρι 10 άτομα

ΠΑΡΟΧΕΣ

Kit Εκπαίδευσης ανά σπουδαστή (εκτός από τα απαραίτητα προγράμματα στους Η/Υ παρέχονται συνδεδεμένα arduino & ide), Σημειώσεις & Βεβαίωση Παρακολούθησης με την ολοκλήρωση της κάθε ενότητας.

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τί είναι το Arduino;
Το Arduino είναι μια μικρή συσκευή (μικροεπεξεργαστής) που συνδέεται με USB στον υπολογιστή.

 

Τί πετυχαίνουμε με το Arduino;
Με το Arduino καλλιτέχνες, σχεδιαστές, χομπίστες, μαθητές και φοιτητές μαθαίνουν προγραμματισμό και κατασκευάζουν ολόκληρα έργα για αυτοματισμούς και εφαρμογές ρομποτικής. Οπτικοποιούνται άμεσα οι εφαρμογές που γράφονται σε γλώσσα C,C++.
 

Πώς λειτουργεί;
Η πλακέτα του Arduino αποτελείται από έναν μικρό επεξεργαστή ανοικτού κώδικα στον οποίο μπορεί κανείς να προγραμματίσει, ακόμη κι αν είναι αρχάριος, σε περιβάλλον Windows, Linux και MAC OS X. Στο Arduino συνδέονται εξωτερικές συσκευές ( Led-άκια, ροοστάτες, θύρα ethernet, wi-fi, bluetooth). Με το Arduino κατασκευάζονται εφαρμογές, οι οποίες αλληλεπιδρούν μεταξύ υπολογιστών-χρηστών-περιβάλλοντος.
 

Τί είναι το Raspberry Pi;
Το Raspberry pi Model B είναι μια πλακέτα σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας με αξιοσημείωτη υπολογιστική ισχύ. Έχει επεξεργαστή ArmV6 (πλατφόρμα που χρησιμοποιείται στην κινητή τηλεφωνία και τις συσκευές Android) χρονισμένο στα 700 ή 900Mhz και μνήμη Ram 512Kb. Μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί για embedded systems, σε διάφορους αυτοματισμούς (ρομπότ, έλεγχο οικιακών συσκευών κ.ά.) αλλά και σαν προσωπικός υπολογιστής.