ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΦΟΡΤΟ ΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΞΗΡΑΣ – ΛΙΜΕΝΟΣ

Φορέας Υλοποίησης:

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ενεργεί ως Δικαιούχος και αναλαμβάνει την υλοποίηση της δράσης.

Ωφελούμενοι:

  • Οι απασχολούμενοι ως φορτοεκφορτωτές, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Α΄ του Εθνικού Μητρώου Φορτοεκφορτωτών, που τηρείται στη Διεύθυνση Αμοιβής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,
  • Οι απασχολούμενοι ως φορτοεκφορτωτές, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Β΄ του Εθνικού Μητρώου Φορτοεκφορτωτών,
  • Οι απασχολούμενοι ως φορτοεκφορτωτές, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις για απευθείας εγγραφή στο Μητρώο Β΄, σύμφωνα με το εδ. ii της παρ. 2 του Άρθρου 3 της υπ. αριθμ. 14366/416/9-05-2013 (ΦΕΚ 1110/Β/9-05-2013), όπως αυτή ισχύει.

Οι ωφελούμενοι παρακολουθούν  Θεωρητική Κατάρτιση διάρκειας 120 ωρών και Πρακτική Άσκηση διάρκειας 30 ωρών σε μορφή case study, εκτός ωραρίου εργασίας.

Η Θεωρητική κατάρτιση περιλαμβάνει 3 θεματικές ενότητες:

  • Α1. Θεματική Ενότητα: Βασικές Γνώσεις και Κανόνες της Φορτοεκφορτωτικής Εργασίας
  • Α2. Θεματική Ενότητα: Χειρισμός Ειδικών ή Επικίνδυνων Φορτίων/ Κανόνες Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.
  • Α3. Θεματική Ενότητα: Εξειδικευμένες Φορτοεκφορτωτικές Εργασίες/ Διατάξεις Μεταφορών και Φορτοεκφόρτωσης.

Δείτε το αναλυτικά τις Θεματικές Ενότητες εδώ.

Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται στο ποσό των 750€, συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων.

Η επιτυχής παρακολούθηση του προγράμματος δίνει τη δυνατότητα στους απασχολούμενους να συμμετάσχουν  στις εξετάσεις πιστοποίησης του επαγγέλματος του  φορτοεκφορτωτή ξηράς – λιμένος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ. Αριθμ. 9296/300 (ΦΕΚ 749/Β/01.04.2013) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Ναυτιλίας και Αιγαίου «Προϋποθέσεις και Διαδικασία Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης Φορτοεκφορτωτών Ξηράς – Λιμένος.

 Εγγραφή  από 02/06/2014 έως και 13/06/2014 12:00μμ, στην ιστοσελίδα της Δράσης: www.voucher.gov.gr .

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει αίτηση σε μία μόνο Διοικητική Περιφέρεια, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής του, μη δυνάμενος να τη μεταβάλει εκ των υστέρων.

Λήξη Δράσης: 30/04/2015

Προϋπολογισμός Δράσης:

Συνολικός Προϋπολογισμός Δράσης έως 6.435.000€. Η Δράση χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)